SLAA – Anonyme sex og kærlighedsafhængige

Baggrund

Vi i S.L.A.A. tror, at sex og kærlighedsafhængighed er en progressiv sygdom, der ikke kan helbredes, men som så mange andre sygdomme kan stoppes. Den kan antage flere former – der inkluderer (men ikke er begrænset til) en tvangsmæssig trang til sex, ekstrem afhængighed af én person (eller mange), og/eller en kronisk optagethed af romantik, intriger eller fantasier. Et besættende/tvangsmæssigt mønster, enten seksuelt eller følelsesmæssigt (eller begge) er til stede, så forhold eller seksuelle aktiviteter er blevet mere og mere ødelæggende for karriere, familie og følelse af selvrespekt. Sex og kærlighedsafhængighed, der har frit løb, bliver altid værre.

Historie

Sex and Love Addicts Anonymous ( SLAA ) er et tolv-trins program for folk, der kommer sig over sexmisbrug og kærlighedsafhængighed . SLAA blev grundlagt i Boston, Massachusetts i 1976, af et medlem af Alcoholics Anonymous(AA). Selvom han havde været medlem af AA i mange år, actede han ud gentagne gange og var serie utro mod sin kone. Han grundlagde SLAA som et forsøg på at stoppe sin tvangsmæssige seksuelle og romantiske opførsel. SLAA er også nogle gange kendt som Augustinske Fællesskab , fordi de tidlige medlemmer så mange af deres delte symptomer beskrevet af St. Augustine of Hippo i hans arbejde Bekendelser. COSLAA er et andet tolv-trins fællesskab skabt til støtte for familiemedlemmer og venner af sex- og kærlighedsmisbrugere.

Metode

SLAA opfordrer medlemmerne til at identificere deres egne “bottom-line adfærd”. Organisationen identificerer denne adfærd som “enhver seksuel eller følelsesmæssig handling, uanset hvad den oprindelige impuls måtte være, hvilket fører til tab af kontrol over frekvens, frekvens eller varighed af dets forekomst eller gentagelse, hvilket resulterer i åndelig, mental, fysisk, følelsesmæssig , og moralsk ødelæggelse af sig selv og andre. ” Vedligeholdelse af ” nærvær ” i SLAA-programmet kræver, at man afholder sig fra sin bundlinjeadfærd. Imidlertid er denne adfærd aldrig sat i sten og kan ændre sig, da SLAA-medlemmer fortsætter i programmet. Eksempler på bundlinje adfærd kan omfatte seksuel eller romantisk aktivitet uden for monogame relationer, anonyme eller afslappet sex, tvangsmæssig undgåelse af intimitet eller følelsesmæssig tilknytning, one night stands, tvangsmasturbation, obsessiv fantasi, tvangsmæssig attraktion for utilgængelige eller misbrugende partnere og et bredt udvalg af vanedannende seksuel, romantisk eller undvigende adfærd.

Mange af dem, der praktiserer SLAA-programmet, udvikler evnen til at engagere sig i et sundt engageret forhold. SLAA tilskynder til afstand fra seksuel anoreksi , følelsesmæssig anoreksi og social anoreksi, tre relaterede områder af askese, der fører til isolation og ofte ledsager mønstre af vanedannende adfærd.

SLAA udgiver bogen Sex and Love Addicts Anonymous. Det er godkendt af organisationen til brug i deres fællesskab.

Trinene

1. Vi indrømmede, at vi var magtesløse over for sex og kærlighedsafhængighed – at vi ikke
kunne klare vort liv.
2. Vi kom til at tro, at en Magt større end os selv kunne give os vores sunde fornuft tilbage.
3. Vi besluttede at give vor vilje og vort liv over til Guds omsorg – sådan som vi opfattede Gud.
4. Vi lavede en dybtgående og frygtløs moralsk opgørelse over, hvad vi indeholdt.
5. Vi indrømmede over for Gud, for os selv og for et andet menneske, nøjagtig hvordan det
forholdt sig med vore fejl.
6. Vi var helt indstillet på at lade Gud fjerne alle disse fejl i vores karakter.
7. Vi bad ydmygt Gud om at fjerne vore fejl.
8. Vi lavede en liste over alle de mennesker, vi havde gjort fortræd, og blev villige til at gøre det
godt igen over for dem alle.
9. Vi gik direkte til disse mennesker og gjorde det godt igen, hvor det var muligt, undtagen når
dette ville skade dem eller andre.
10. Vi fortsatte vor personlige opgørelse, og når vi havde fejlet, indrømmede vi det straks.
11. Vi søgte gennem bøn og meditation at forbedre vor bevidste kontakt med en Magt større end
os selv, idet vi alene bad om at få at vide, hvad der var Guds vilje med os og om styrken til at
udføre den.
12. Når vi som følge af disse Trin havde oplevet en åndelig opvågnen, forsøgte vi at bringe dette
budskab videre til sex og kærlighedsafhængige og øvede os i at anvende disse principper på
alle områder af vores liv.

Kilder: http://slaa-danmark.dk/

https://en.wikipedia.org/wiki/Sex_and_Love_Addicts_Anonymous (frit oversat)