NA – Narcotics Anonymous

NA´s start og udvikling i USA.  

Narcotics Anonymous udsprang fra Anonyme Alkoholikere´s program i slutningen af ​​1940’erne i USA. De første møder opstod i Los Angeles-området i Californien i begyndelsen af ​​halvtredserne.

NA-programmet blev officielt grundlagt i 1953.

I 1953 Narcotics Anonymous, oprindeligt kaldt AA / NA, blev grundlagt i Californien af ​​Jimmy Kinnon og andre. De var afviger fra sine forgængere, af NA dannede fællesskab af gensidigt understøttende grupper. Stiftende medlemmer, hvoraf de fleste dengang var fra AA, debatterede og etablerede vedtægter i organisationen. Den 14. september 1953 autoriserede AA, NA til at bruge AA´s trin og traditioner på den betingelse, at de holdt op med at bruge AA-navnet, hvilket resulterer i, at organisationen blev kaldt Narcotics Anonymous.

I 1954 blev den første NA publikation udgivet, kaldet ” lille gul Brochure”. Den indeholdt de 12 trin og andre udkast der senere skulle blive medtaget i NA´s litteratur.

På dette tidspunkt var NA endnu ikke anerkendt af samfundet som en positiv kraft. Den oprindelige gruppe havde svært ved, at finde steder der ville give dem mulighed for at mødes og måtte ofte mødes i folks private hjem. Et af de mest vanskelige steder for NA at blive etableret var i staten New York. Rockefeller narkotikalovgivningen der havde gjort det til en forbrydelse for narkomaner at mødes gjorde NA´s kraft ulovligt. Misbrugere skulle cruise rundt mellem mødesteder og tjekke for overvågning og derved sikre, at møderne ikke ville blive opdaget af politiet. Det varede mange år, før NA blev anerkendt som en gavnlig organisation selv om tidlige erfaringer og resultater var meget positive. Desuden blev mange NA grupper som var nye og ikke fulgte de 12 traditioner nøje overvåget for Unity. Disse grupper accepterede eks. penge fra eksterne enheder, skællende ikke mellem AA og NA eller de tilføjede endda religiøse elementer til møderne. Af forskellige årsager begyndte møderne, at falde fra hinanden i slutningen af ​​1950’erne og der var en 4 -måneders periode i 1959, hvor der ikke var mange møder tilbage. Ansporet til handling af dette dedikerede, Jimmy K og andre sig til at genstarte NA på ny hvor på de i den forbindelse lover, at holde sig til traditionerne.

I September 14, 1953 . Var svaret fra A.A. World Services et ja og Jimmy K og de andre medlemmer blev tildelt accept for brug af de 12 trin. Som i tidligere aftale og betingelse uden anvendelse af AA navngivning og logos. Herefter blev det dengang ” SF Valley AA / NA ” ændret til ” Narcotics Anonymous ” den organisation betegnelse vi kender og har i dag.

September 21, 1953. Behovet for Offentlig Information (OI) blev anderkendt og informationer om det første møde der skulle afholdes den 5. oktober på hjørnet af Cantara & Clybourn i Sun Valley bag Sunland Lumber blev til i form af plakater og flyers som blev fordelt.

Første regulære NA møde. Fra flyer, Start mandag aften 5 oktober 1953 , hver mandag aften derefter 20:30 PM, hjørnet af Cantara & Clybourn, Sun Valley, Californien direkte bag Sunland Lumber Company. “ Sytten mennesker deltog og dette møde blev afholdt på Frelsens Hærs `s Dads Club. Frelsens Hær var et af ​​de meget få steder der var villige til, at tage en chance med misbrugere. Lidt er i dag kendt fra og om disse første møder.

I 1959 var der en periode på en til to uger, hvor ingen kendte møder fandt sted. Dette er faktisk en af de mest betydningsfulde perioder i hele vores historie, fordi det udløste grundlæggende forandring.

Fire medlemmer samles dengang i 1959 for endnu engang, at dedikere sig til at bære budskabet. Disse er hidtil blevet identificeret som Jimmy K, Sylvia W, Scott C og Peggy K. De blev enige om, at hvis de i løbet af de næste to år mindst kunne nå én narkoman ville deres indsats have været umagen værd. Resultaterne har været løbende møder siden da!

“Personligt ansvar, at dele vores erfaringer om vores sygdom og vilje til, at gøre vores del for at hjælpe med at gøre det bedre for andre er sandsynligvis de tre store byggesten for hele vores Narcotics Anonymous Fellowship”.

Antal lande og møder World Wide. 

I 1960. Var der et N.A. møde i verden.

I 1978. Var der færre end 200 registrerede grupper i tre lande.

I 1983. Mere end et dusin lande havde 2.966 møder.

I 1993. 60 lande havde over 13.000 grupper, der havde mere end 19.000 møder.

I 2002. 108 lande havde 20.000 grupper, der havde over 30.000 møder.

I 2005. 116 lande havde over 21.500 grupper, der havde mere end 33.500 ugentlige møder.

I 2007 var der over 25.065 grupper, der havde mere end 43.900 ugentlige møder i 127 lande .

I 2014 er der på verdensplan i alt over mere en ………… ugentlige NA møder.

Metode

NA er et ikke-kommercielt Fællesskab eller samfund af mænd og kvinder, for hvem stoffer var blevet et væsentligt problem. Vi er addicts i bedring, der mødes regelmæssigt for at hjælpe hinanden med at forblive clean. Dette er et program for total afholdenhed fra alle stoffer. Der er kun én forudsætning for medlemskab, ønsket om at stoppe med at bruge. Vi foreslår, at du forholder dig åbensindet og giver dig selv en chance. Vores program er et sæt principper, skrevet så enkelt, at vi kan følge dem i vores hverdag. Det vigtigste ved dem er, at de virker. Der er ingen betingelser knyttet til NA. Vi er ikke tilknyttet andre organisationer. Vi har ikke noget indmeldelsesgebyr eller kontingent, ingen forpligtelser at underskrive og ingen løfter at aflægge. Vi er ikke forbundet med politiske, religiøse eller retslige instanser og bliver aldrig overvåget. Enhver kan tilslutte sig os uanset alder, race, seksuel identitet, overbevisning, religion eller ingen religion. Vi er ikke interesserede i, hvad eller hvor meget du brugte, hvem dine forbindelser var, hvad du har lavet før i tiden, hvor meget eller hvor lidt du ejer, men kun i hvad du vil gøre ved dit problem og hvordan vi kan hjælpe. Nykommeren er den allervigtigste person på ethvert møde, fordi vi kun kan beholde, det vi har, ved at give det videre. Vi har lært af vores gruppeerfaring, at de, som bliver ved med at komme regelmæssigt til vores møder, forbliver clean.

Trinene

1. Vi indrømmede, at vi var magtesløse overfor vores addiction, at vores liv var blevet uhåndterlige.

2. Vi kom til at tro på, at en Magt større end os selv kunne genskabe vores tilregnelighed.

3. Vi tog en beslutning om at lægge vores vilje og vores liv over til omsorgen fra Gud, som vi opfattede Ham.

4. Vi lavede en søgende og frygtløs moralsk status over os selv.

5. Vi indrømmede for Gud, os selv og et andet menneske, vore fejls sande natur.

6. Vi var fuldstændig parate til at lade Gud fjerne alle disse karakterdefekter.

7. Vi bad Ham ydmygt om at fjerne vores utilstrækkeligheder.

8. Vi lavede en liste over alle de mennesker, vi havde gjort fortræd og blev villige til at gøre det godt igen overfor dem alle.

9. Vi gjorde det godt igen, direkte overfor disse mennesker, hvor det var muligt, undtagen når dette ville skade dem eller andre.

10. Vi fortsatte med at gøre personlig status og når vi fejlede, indrømmede vi det straks.

11. Vi søgte gennem bøn og meditation at forbedre vores bevidste kontakt med Gud, som vi opfattede Ham, idet vi bad kun om kendskab til Hans vilje med os og om styrken til at udføre den.

12. Da vi havde haft en åndelig opvågnen som resultat af disse trin, forsøgte vi at bringe dette budskab til addicts og at praktisere disse principper i alt, hvad vi foretog os.

 

Kilde: http://nadanmark.dk/