NA USA

NA´s start og udvikling i USA.  

Narcotics Anonymous udsprang fra Anonyme Alkoholikere´s program i slutningen af ​​1940’erne i USA. De første møder opstod i Los Angeles-området i Californien i begyndelsen af ​​halvtredserne.

NA-programmet blev officielt grundlagt i 1953.

I 1953 Narcotics Anonymous, oprindeligt kaldt AA / NA, blev grundlagt i Californien af ​​Jimmy Kinnon og andre. De var afviger fra sine forgængere, af NA dannede fællesskab af gensidigt understøttende grupper. Stiftende medlemmer, hvoraf de fleste dengang var fra AA, debatterede og etablerede vedtægter i organisationen. Den 14. september 1953 autoriserede AA, NA til at bruge AA´s trin og traditioner på den betingelse, at de holdt op med at bruge AA-navnet, hvilket resulterer i, at organisationen blev kaldt Narcotics Anonymous.

I 1954 blev den første NA publikation udgivet, kaldet ” lille gul Brochure”. Den indeholdt de 12 trin og andre udkast der senere skulle blive medtaget i NA´s litteratur.

På dette tidspunkt var NA endnu ikke anerkendt af samfundet som en positiv kraft. Den oprindelige gruppe havde svært ved, at finde steder der ville give dem mulighed for at mødes og måtte ofte mødes i folks private hjem. Et af de mest vanskelige steder for NA at blive etableret var i staten New York. Rockefeller narkotikalovgivningen der havde gjort det til en forbrydelse for narkomaner at mødes gjorde NA´s kraft ulovligt. Misbrugere skulle cruise rundt mellem mødesteder og tjekke for overvågning og derved sikre, at møderne ikke ville blive opdaget af politiet. Det varede mange år, før NA blev anerkendt som en gavnlig organisation selv om tidlige erfaringer og resultater var meget positive. Desuden blev mange NA grupper som var nye og ikke fulgte de 12 traditioner nøje overvåget for Unity. Disse grupper accepterede eks. penge fra eksterne enheder, skællende ikke mellem AA og NA eller de tilføjede endda religiøse elementer til møderne. Af forskellige årsager begyndte møderne, at falde fra hinanden i slutningen af ​​1950’erne og der var en 4 -måneders periode i 1959, hvor der ikke var mange møder tilbage. Ansporet til handling af dette dedikerede, Jimmy K og andre sig til at genstarte NA på ny hvor på de i den forbindelse lover, at holde sig til traditionerne.

I September 14, 1953 . Var svaret fra A.A. World Services et ja og Jimmy K og de andre medlemmer blev tildelt accept for brug af de 12 trin. Som i tidligere aftale og betingelse uden anvendelse af AA navngivning og logos. Herefter blev det dengang ” SF Valley AA / NA ” ændret til ” Narcotics Anonymous ” den organisation betegnelse vi kender og har i dag.

September 21, 1953. Behovet for Offentlig Information (OI) blev anderkendt og informationer om det første møde der skulle afholdes den 5. oktober på hjørnet af Cantara & Clybourn i Sun Valley bag Sunland Lumber blev til i form af plakater og flyers som blev fordelt.

Første regulære NA møde. Fra flyer, Start mandag aften 5 oktober 1953 , hver mandag aften derefter 20:30 PM, hjørnet af Cantara & Clybourn, Sun Valley, Californien direkte bag Sunland Lumber Company. “ Sytten mennesker deltog og dette møde blev afholdt på Frelsens Hærs `s Dads Club. Frelsens Hær var et af ​​de meget få steder der var villige til, at tage en chance med misbrugere. Lidt er i dag kendt fra og om disse første møder.

I 1959 var der en periode på en til to uger, hvor ingen kendte møder fandt sted. Dette er faktisk en af de mest betydningsfulde perioder i hele vores historie, fordi det udløste grundlæggende forandring.

Fire medlemmer samles dengang i 1959 for endnu engang, at dedikere sig til at bære budskabet. Disse er hidtil blevet identificeret som Jimmy K, Sylvia W, Scott C og Peggy K. De blev enige om, at hvis de i løbet af de næste to år mindst kunne nå én narkoman ville deres indsats have været umagen værd. Resultaterne har været løbende møder siden da!

“Personligt ansvar, at dele vores erfaringer om vores sygdom og vilje til, at gøre vores del for at hjælpe med at gøre det bedre for andre er sandsynligvis de tre store byggesten for hele vores Narcotics Anonymous Fellowship”.

About the Author