NA Danmark

NA´S HISTORIE DANMARK

København. De første møder i København blev holdt i 1989 men efter sigende gik de desværre i opløsning af sig, da daværende medlemmer ikke forblev clean. I 1990 gik andre personer sammen og dannede “Pionergruppen” som afholdt deres første officielle NA møde d.18 september 1990. I september 1991 var gruppen repræsenteret med 14 medlemmer, og den afholdte to ugentlige møder mandag og lørdag. I sammen år fik gruppen besøg for første gang af medlemmer fra Sverige (Malmø), et besøg de i gruppen blev enormt glade for da de kom og delte deres erfaring, styrke og cleantime. Gruppen flyttede senere lokalitet , overlevede og eksisterer den dag i dag . I København er der møder alle ugens dage året rundt rundt omkring i byen. Fællesskabet i København afholdte det første NA konvent I Danmark I 1994 og i dag afholdes årligt konvent i pinsen i København med forkortelsen KOKNA og med overskriften “Vejen Til Frihed”

Århus. Det første officielle NA møde i Århus, blev holdt torsdag d.2 september i 1993. Til det møde var der 6 deltagende hvoraf de tre var påvirkede. OSK Område service komite Midtjylland afholdt det første OSK møde 28. maj i 1995. Området afholdte det første NA konvent i Skanderborg fra 1-3 august 2008. – hvor emnet var “Give Dine Drømme En Chance”.

Silkeborg.
Det første NA møde i Silkeborg blev afholdt 27. september 1996 hvor der deltog 6 personer hvoraf de 3 kom fra Århus.

Odense. Det første NA møde i Odense, blev holdt en …… i ………

Aalborg. Det første officielle NA møde i Aalborg, blev holdt torsdag d.6 januar 1994 kl.19.30. Til dette møde deltog 14 personer. Mødet voksede og var så godt besøgt, at der deltog optil 40 pers. Derfor valgte gruppen at oprette endnu et møde i ugen på mandage, så gruppen med navnet “Flying Free” nu havde to ugentlige møder.
Flere NA medlemmer fra Aalborg gik sammen for, at udvikle NA fællesskabet via service og til første servicemøde deltog 6-8 pers. og en kvinde fra København som delte sine erfaringer med servicestrukturen i NA. De udvekslede erfaringer på tværs med andre grupper og serviceområder i Danmark hvorefter Aalborgs “Område Service Komite” nu var blevet  en realitet.  Efterhånden som fællesskabet voksede kom der flere møder til bla. det trejde møde på tirsdage med navnet “Jens Langkniv”.
NA fællesskabet i Aalborg afholdte sit NA konvent i  Oktober 1996 hvor der deltog 300 mennesker fra hele landet og sågar med deltagende fra Sverige og Norge. Siden og i dag afholdes der årligt NA konvent i Aalborg i Oktober måned med forkortelsen NOKNA.

Esbjerg. Det første NA møde i Esbjerg, blev holdt en onsdag i 1994. Det hele startede med, at 2 clean addicts onsdag efter onsdag sad og holdte møde. Efter et halvt år, begyndte flere og flere addicts at komme til mødet. Der blev lavet en masse 12 trins arbejde. Aktive addicts der havde bare det mindste ønske om, at blive clean blev inviteret med til møde. Der var 4 – 5 faste medlemmer efter et halvt år. I sommeren 1995 blev gruppen “How and Why” grundlagt og startede faste mandags møder. I løbet af det næste år bestod gruppen af 7 – 9 faste medlemmer. I starten var der ikke den store begejstring for at åbne endnu et møde, men med lidt villighed oprettet gruppen et onsdags møde. Begge møder har i alle årene lagt sin vægt på bedring og nykommeren. Siden hen er gruppen vokset og eksistere den dag I dag. I dag har NA fællesskabet i Esbjerg møder alle dage i ugen. Esbjerg afholdt sin første NA Unity-Dag 2005 og første NA Konvent 2009, idag afholdes årligt konvent i ferbuar i Esbjerg med forkortelsen SOKNA.

Vejle. Det første NA møde i Vejle, blev holdt en onsdag i November 1992. Til det mødet var der fire hvoraf den ene døde indenfor det første halve år. Det var en ”stille” start men en start og rygtet om, at der var NA møder i Vejle spredtes og der begyndte at komme deltagere fra Fredericia, Århus, Horsens, Esbjerg samt Kolding. Efter et halvt år bestod gruppen af 8 medlemmer. Vejle afholdte sin første NA Unity-Dag tilbage i 1995.

About the Author